Het bestuur van Beerse zet de bevolking en de oppositie voor schut !

Persbericht gemeenschappelijke oppositie Beerse 3 mei 2016

Het bestuur van Beerse zet de bevolking en de oppositie voor schut !

« Na het nodige studiewerk en overleg met de oppositiepartijen is de kogel door de kerk: de plannen voor het nieuwe administratief centrum (NDC) gaan door!”

In dit gemeentelijk persbericht van maandag 2 mei 2016 laat het college van Beerse uitschijnen dat de oppositie akkoord gaat met deze inplanting. Niets is minder waar!
Tijdens de twee overlegmomenten tussen 6 vertegenwoordigers van de meerderheid (N-VA en BeersePlus) en 6 vertegenwoordigers van de oppositie (CDE-Vlim.be, Groen en Gemeentebelangen) heeft de oppositie steeds voet bij stuk gehouden en de uitslag van de volksraadpleging gerespecteerd. Dit wil zeggen: geen NDC in het Tempelhof maar wel een renovatie van het huidig gemeentehuis.
In hetzelfde persbericht wordt de waarheid verdraaid. Sterker nog, het bestuur liegt!
Dit bleek ook op de gemeenteraad van maart laatsleden.
Kort voor de volksraadpleging dook er plots een nieuwe belangrijke belemmering op voor de renovatie van het gemeentehuis: HET SIGNAALGEBIED!
Op onze vraag tijdens deze gemeenteraad werd de schuld gelegd bij alle mogelijke Vlaamse instanties en deskundigen. De politieke meerderheid zei hier niets mee te maken te hebben!
Uit ons opzoekwerk en contacten met het kabinet van minister Schauvliege bleek dat de signaalgebieden enkel bedoeld waren voor NIET bebouwde percelen maar tevens dook er een document op waaruit bleek dat de gemeente Beerse expliciet de vraag gesteld heeft het perceel van het gemeentehuis op te nemen in dit signaalgebied.
Toen we het document voorlegden, werd het stil bij de meerderheidspartijen!
Het gemeentelijk persbericht en de verklaringen op de gemeenteraad van maart tonen duidelijk aan dat de bevolking en de oppositie door het college niet au-serieux genomen worden!
Wij lezen in dit gemeentelijk persbericht: “N-VA en BeersePlus houden geen rekening met de stem van de bevolking! Het bestuur doet haar zin en als “borrelhapje” mag de bevolking mee nadenken over de inrichting van het park. Met andere woorden: wij als bestuur doen ons goesting.”
Verder wordt er een vaste gemeenteraadscommissie opgericht waarin alle partijen kunnen meedenken over belangrijke dossiers. Na dit alles stellen wij ons de vraag in hoeverre rekening zal gehouden worden met de mening van de oppositiepartijen in deze commissies.
Wij hopen dan ook dat de bevolking van Beerse haar conclusies trekt. Door hun aanwezigheid op de gemeenteraden van 26 mei en 30 juni kunnen zij hun ongenoegen komen uiten!

CDE-Vlim.be Groen Gemeentebelangen.
Staf Willemsens Joos De Meyer Roel Dolhain